ГоловнаПолітика

Голову Виноградівської РДА в Закарпатській області затримали за хабарництво

Чиновник організував схему вимагання грошей у бізнесменів за укладення договорів.

Голову Виноградівської РДА в Закарпатській області затримали за хабарництво
Фото: npu.gov.ua

У Закарпатській області правоохоронці затримали голову Виноградівської районної державної адміністрації за підозрою в хабарництві.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

"Чиновник організував схему хабарництва: за укладення договорів на виконання робіт, послуг за бюджетні кошти без відповідного узгодження вимагав й отримував від бізнесменів неправомірну вигоду", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за укладення договору на постачання планшетів для інклюзивної освіти (для хворих дітей) і перерахунок бюджетних коштів відповідно до виконаних умов договору чиновник вимагав 25 тис. гривень.

Його затримали під час отримання частини суми хабара в розмірі 8 тис. гривень, які поліцейські вилучили з його автомобіля.

Фото: npu.gov.ua

Окрім того, протягом слідчих дій було встановлено інші факти отримання хабарів. Зараз правоохоронці встановлюють інших посадових осіб РДА, які можуть бути причетними до корупційних схем.

Досудове розслідування проводять у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Згідно з інформацією на офіційному сайті, головою Виноградівської РДА є Михайло Русанюк.

Нагадаємо, в липні голова Перечинської РДА Закарпатської області Віктор Олефір у стані алкогольного сп'яніння збив на автомобілі двох жінок, одна з яких померла. Суд заарештував Олефіра на два місяці (до 11 вересня) без права внесення застави. Чиновника також звільнили з посади голови РДА. Свою провину він визнав і від апеляції відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram