ГоловнаПолітика

Попередній склад Верховного Суду просить Мін'юст скасувати його ліквідацію

Представники суду поскаржилися на дії держреєстратора.

Попередній склад Верховного Суду просить Мін'юст скасувати його ліквідацію
Фото: argumentua.com

Верховний Cуд України (попередній склад Верховного Суду) просить Міністерство юстиції скасувати його ліквідацію.

Про це йдеться в скарзі ВСУ на дії державного реєстратора, опублікованій на сайті суду.

У документі зазначено, що 21 червня держреєстратор Дубовик Ж. О. неправомірно внесла відомості до Єдиного державного реєстру про початок процедури ліквідації. Відзначено, що уповноважені особи ВСУ не зверталися до Мін'юсту для проведення реєстраційних дій.

Крім того, суд підкреслює, що вказаний у реєстрі ліквідатор Валентин Сердюк права підпису від імені юридичної особи не має. У скарзі йдеться про те, що держреєстратор не перевірив достовірність його документів.

У зв'язку з цим ВСУ просить Мін'юст скасувати реєстраційну дію - початок ліквідації суду, і перевірити законність дій державного реєстратора.

Нагадаємо, новий Верховний Суд почав роботу 15 грудня 2017 року. Попередній склад Верховного Суду вважає ліквідацію суду злочином і вимагає від Генпрокуратури відкриття кримінального провадження.

21 червня 2018 року на сайті Мін'юсту були оприлюднені повідомлення про рішення щодо припинення Верховного Суду України як юридичної особи в результаті ліквідації. ВККС рекомендувала переведення 12 суддів зі складу "старого" Верховного Суду України в апеляційні суди Києва та Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram