ГоловнаПолітика

Рада ввела механізм "єдиного вікна" на митниці

За прийняття законопроекту №7010 у другому читанні проголосували 254 депутати.

Рада ввела механізм "єдиного вікна" на митниці
Фото: capital.ua

Верховна Рада ввела механізм "єдиного вікна" на митниці.

За прийняття законопроекту №7010 у другому читанні проголосували 254 депутати при мінімально необхідних 226.

Зазначають, що метою законопроекту є створення належної законодавчої бази для впровадження і функціонування механізму "єдиного вікна" на кордоні, що є важливим фактором для поліпшення умов ведення зовнішньоекономічної діяльності в Україні, зменшення часу, необхідного для здійснення експортно-імпортних операцій, поліпшення інвестиційної привабливості України, а також підвищення інституційної спроможності державних органів зі здійснення контролю за міжнародною торгівлею.

При введенні "єдиного вікна" передбачалося зменшити кількість сканованих документів шляхом надання контролюючим органам необхідних відомостей, які є в попередній декларації; скорочення часу, протягом якого контролюючі органи можуть призначити огляд товарів з 24 до 12 робочих годин; зменшення граничного терміну прийняття рішення контролюючими органами щодо товарів, які вивозяться за межі митної території України, з 24 до 4 годин.

Нагадаємо, на початку серпня 2016 року ДФС запустила електронну систему обміну даними "Єдине вікно". Ця система інтегрує інформаційні системи всіх служб, тепер контролюючі органи зобов'язані працювати тільки через неї.

"Єдине вікно" передбачає здійснення всіх видів контролю за допомогою ІТ-системи митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram