ГоловнаПолітика

На київському Подолі змінять схему руху

Більшість вулиць у перспективі стануть односторонніми.

У Києві зміниться схема руху на Подолі у зв'язку з рішенням розширити пішохідну зону на Контрактовій площі.

Фото: КМДА

На сайті КМДА сказано, що площа перед центральними корпусами Києво-Могилянської академії буде повністю звільнена від автомобільного руху.

"Поділ - історичний район столиці. Сюди приходить не тільки багато киян, а й гостей Києва. Прогулятися вуличками старого міста, відвідати кафе, маленькі ресторанчики. Було багато звернень і петицій киян з проханням зробити частину Подолу пішохідною зоною. Ми сьогодні впроваджуємо найкращий досвід, робимо Київ привабливим. І розуміємо, що необхідно реалізувати той великий туристичний потенціал, який є у нашого міста. Щоб до нас приїжджали туристи, щоб про Київ говорили, щоб ним захоплювалися", - аргументував рішення мер Києва Віталій Кличко.

У зв'язку з облаштуванням пішохідної зони відбудуться зміни в русі автотранспорту на Подолі. Згідно з планами, потік транспорту з вулиці Братської буде спрямовано на Волоську. Також більшість вулиць будуть переведені в односторонній режим руху транспорту. Вулиця Почайнинська залишиться з двостороннім рухом. Для пасажирів громадського транспорту збільшать кількість автобусів на маршрутах.

Також у рамках реалізації проекту заплановано реконструювати шість світлофорних об'єктів відповідно до нової схеми організації дорожнього руху та побудувати два нові світлофори на перехресті Набережно-Хрещатицькій і Хорива, а також Волоській і Хорива.

Також тривають роботи з розробки схеми облаштування додаткових місць для паркування автотранспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram