ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві госпіталізовано активістку, яка голодувала з вимогою створення музею на Поштовій площі

Повідомляється, що стан Аннабелли Моріної критичний.

У Києві госпіталізовано активістку, яка голодувала з вимогою створення музею на Поштовій площі
Фото: 24tv.ua

Керівника громадської організації "Почайна" Аннабеллу Моріну, яка голодує понад 10 днів з вимогою створення музею на Поштовій площі, госпіталізовано.

Про це повідомив голова Всеукраїнської громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко.

"Щойно просто з кулуарів Верховної Ради України викликали "швидку" для Аннабелли... Зараз прямуємо в клініку. Стан Аннабелли критичний. Лікарі наполягають на невідкладній госпіталізації", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, у 2013 році на Поштовій площі почалася підготовка до будівництва торгового центру. Потім, згідно з українським законодавством, на цій території були проведені розкопки, під час яких археологи виявили під площею унікальні артефакти часів Київської Русі. У листопаді 2017 року комітет Ради рекомендував призупинити будівництво.

У грудні комісія Київради з питань власності одноголосно підтримала рішення про створення музею. Зазначалося, що для того, щоб створити музей, необхідно припинити договір з інвестором будівництва підземного ТРЦ, а потім - прийняти об'єкт незавершеного будівництва у комунальну власність.

Однак, у червні 2018 року стало відомо, що створення музею під загрозою, оскільки Київрада відмовилася розірвати договір про будівництво ТРЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram