ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі екс-беркутівців погодився на експертизу двох відео

Сторона захисту заявляє, що на відео є сліди монтажу.

Суд у справі екс-беркутівців погодився на експертизу двох відео
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський районний суд Києва в справі п'ятьох екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, задовольнив клопотання захисту про проведення дослідження двох відеоматеріалів подій 20 лютого 2014 року.

Про це в залі суду заявив суддя Дячук, повідомляє РБК-Україна.

"Суд постановив задовольнити клопотання і призначити експертизу відео", - сказав суддя.

Відео були долучені стороною обвинувачення до матеріалів справи у вигляді доказів. Однак сторона захисту вважає, що відео має ознаки монтажу.

Раніше адвокат подав клопотання з приводу експертизи відеоматеріалів. "Ми подали клопотання захисту про дослідження відеозапису. Ми з'ясували, що деякі сюжети із цих відео повторюються. З метою з'ясування достовірності відео ми хочемо провести експертизу на предмет того, чи є там монтаж та інше. Оскільки йде повторення кадру, то чи можемо ми завдяки цьому відео встановлювати порядок подій. Суд вирішить, проводити експертизу чи не проводити і з яких питань", - заявив адвокат.

Нагадаємо, співробітники спеціальної роти "Беркут" були затримані в березні-квітні 2014 року. У травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд справи екс-"беркутівців" по суті. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram