ГоловнаПолітика

ГПУ виклала звіт із результатами розслідування справ, пов'язаних з Майданом

У злочинах під час Революції гідності підозрюють 270 осіб.

Генеральна прокуратура опублікувала звіт із результатами розслідувань кримінальних проваджень з приводу Майдану.

Зокрема ГПУ повідомляє про злочини і називає або перераховує підозрюваних у таких епізодах: 30 листопада на Майдані; 1 грудня на Банковій; 11 грудня на Майдані; переслідування учасників "Автомайдану"; ухвалення "диктаторських законів"; ухвалення протиправних рішень уряду, спрямованих на перешкоджання мирним зібранням; використання тітушок; тортури Михайла Гаврилюка; придушення протестних акцій у регіонах; розгін мирної ходи 18 лютого; штурм Майдану в ніч проти 19 лютого; вбивства на Майдані 20 лютого. Також окремо вказано економічні злочини колишнього режиму.

Загалом за результатами розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності, правоохоронні органи повідомили про підозру 270 особам (43 чиновникам, 125 міліціонерам, 11 суддям, 9 прокурорам, 6 представникам місцевої влади, 76 цивільним, зокрема тітушкам), передали до суду 119 обвинувальних актів щодо 141 людини. Винесено 26 судових рішень.

Нагадаємо, що на вимогу президента Петра Порошенка силовики провели цього тижня три прес-конференції, присвячені результатам розслідування кримінальних справ на Майдані. Сьогодні мала відбутися фінальна конференція за участю генерального прокурора Віктора Шокіна, голови СБУ Василя Грицака і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, але її скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram