ГоловнаПолітика

На Донбасі не заморожений конфлікт, а гаряча війна, - Порошенко

Для Росії немає "червоних ліній".

На Донбасі не заморожений конфлікт, а гаряча війна, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: Скриншот видео

Для Росії немає "червоних ліній", і на Донбасі - не заморожений конфлікт, а гаряча війна.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю сербському телеканалу РТС, повідомляє прес-служба голови держави.

"По-перше, для Росії немає "червоних ліній". Якщо в січні 2014 року ви б запитали мене: чи можливо, що Росія здійснить збройну агресію проти України? Я б сказав, що це неможливо. Те ж саме з Кримом. Для Росії немає "червоних ліній", в тому числі і відкрита війна", - зазначив Порошенко.

Він також зазначив, що на Донбасі не заморожений конфлікт, а війна.

"Це не заморожений конфлікт. Це гаряча війна. Україна бореться тільки за мир, повернення українського суверенітету на окупованих територіях. Нічого більше", - додав голова держави.

За його словами, є три важливі документи - Мінські угоди від 5 вересня 2014 року і 19 вересня, а також документ від 12 лютого 2015 року.

"Цей комплекс заходів включає виведення іноземних військ і військової техніки з української території. Зараз на окупованих територіях 700 російських танків, понад тисячу артилерійських систем, більш ніж 300 систем залпового вогню. Це більше, ніж має на озброєнні німецький Бундесвер. Це справжня агресія проти суверенної і незалежної держави Україна", - зазначив голова держави.

Раніше повідомлялося, що з початку доби бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі, в результаті чого поранення отримали двоє бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram