ГоловнаПолітика

ГПУ затримала при отриманні хабара керівника відділу Мін'юсту і її заступника

Тривають слідчі дії.

ГПУ затримала при отриманні хабара керівника відділу Мін'юсту і її заступника
Фото: Пресс-служба ГПУ

Генеральна прокуратура затримала при отриманні хабара начальника управління акредитації, контролю і моніторингу суб'єктів державної реєстрації Міністерства юстиції Алісу Оскірко і її заступника.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган в Фейсбуці.

"Викрито та затримано одного з начальників управлінь Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, заступника начальника цього ж управління та фізичну особу-пособника, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі майже 200 тис. гривень через не перешкоджання у здійсненні діяльності одного з підприємств в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", - йдеться в повідомленні.

Також про викриття чиновниці повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"На черговому транші хабара затримали начальника та заступника підрозділу", - написав він у Фейсбуці.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Зараз тривають слідчі дії. Потім затриманим буде оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), а судом - обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківській області при отриманні 20 тис. гривень хабара затримали інспектора Держпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram