ГоловнаПолітика

ЦВК має бути представлена всіма парламентськими партіями, - "Відродження"

У партії запропонували пропорційно розподілити представництво в ЦВК.

ЦВК має бути представлена всіма парламентськими партіями, - "Відродження"
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Новий склад ЦВК має бути сформований із представників усіх політичних партій, наявних у парламенті, зокрема нардепів із опозиційних політсил і депутатських груп.

Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

«У будь-якій цивілізованій демократичній країні робиться все для того, щоб Центральна виборча комісія була максимально представлена всіма політичними партіями, якщо, звісно, немає наміру фальсифікувати вибори. Сьогодні влада намагається встановити монополію на ЦВК, а це означає, що готуються фальсифікації», – заявив Віктор Бондар.

Він закликав парламентську коаліцію дотримуватися демократичних принципів та забезпечити у новому складі ЦВК пропорційне представництво всіх парламентських сил.

«Ми вже бачили ваші підходи під час формування комітетів ВРУ, коли опозиція не отримала жодного комітету чи бодай посади заступника. Як наслідок – сьогодні доводиться ходити до вас і постійно клянчити, щоб питання, насущні для людей, внести до порядку денного. Тому ми вимагаємо пропорційно розподілити представництво у ЦВК між усіма політичними силами, присутніми в цьому парламенті, включно з опозиційними», – наголосив співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram