ГоловнаПолітика

Верховний Суд відмовився розглядати законність призначення Жебрівського аудитором НАБУ

У Центрі протидії корупції пообіцяли оскаржити це рішення.

Верховний Суд відмовився розглядати законність призначення Жебрівського аудитором НАБУ
Фото: Facebook/Павло Жебрівський

Верховний Суд відмовився розглядати законність призначення Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Про це повідомляють на сайті громадської організації "Центр протидії корупції".

"Верховний Суд України відмовив у відкритті провадження за позовом активістів проти президента Петра Порошенка через незаконне призначення аудитором НАБУ Павла Жебрівського", - йдеться в повідомленні.

Суд послався на те, що справа не може розглядатися в адміністративному суді, і, всупереч ч.6 ст.170 Кодексу, не вказав, до якого саме суду в такому разі звертатися.

Зазначають, що активісти оскаржать рішення, оскільки підстави для відмови є незаконними.

"Відмова у відкритті провадження є грубим порушенням і українського, і міжнародного законодавства і може свідчити про політичну ангажованість суддів. Центр протидії корупції оскаржить це рішення спочатку у Великій палаті Верховного Суду, а за потреби - й у Європейському суді з прав людини", - заявив юрист ЦПК Віталій Цокур.

Нагадаємо, 19 червня Порошенко призначив колишнього голову Донецької ВЦА Жебрівського аудитором НАБУ. У Центрі протидії корупції заявили, що оскаржать це рішення в суді. На думку організацій, робота Жебрівського в складі комісії загрожує незалежній і ефективній роботі бюро.

Зазначають також, що Жебрівський не має досвіду роботи в органах попереднього розслідування, прокуратури, судах за кордоном або в міжнародних організаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram