ГоловнаПолітика

Голова "РИА Новости Украина" на суді відмовився від українського громадянства

Голова "РИА Новости Украина" на суді відмовився від українського громадянства
Кирилл Вышинский
Фото: MaiNews

Керівник видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, підозрюваний у державній зраді, під час судового засідання в Апеляційному суді Херсонської області публічно відмовився від українського громадянства на користь російського, яке він отримав 2015 року.

Про це пише "РИА Новости".

"Я звертаюся до президента Петра Порошенка про вихід із громадянства України і прошу передати цю заяву в Адміністрацію Президента. Із цієї хвилини вважаю себе лише громадянином РФ", - заявив він.

"Я звертаюся до президента РФ Володимира Путіна з проханням вжити всіх необхідних заходів для мого швидкого звільнення, а також для надання мені правового захисту", - додав він у суді, де розглядають протест на запобіжний захід для нього.

Нагадаємо, Вишинського затримали біля помешкання 15 травня, тоді ж в офісі "РИА Новости Украина" пройшли обшуки. Вишинському оголосили підозру в зраді. Згідно із заявою прес-служби СБУ, вдома у Вишинського знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав у Крим, де за завданням керівництва МІА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій Л/ДНР".

Агентство "РИА Новости" у травні 2018 року потрапило під українські санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram