ГоловнаПолітика

Захист Штепи домігся відведення трьох із чотирьох суддів

Суд перенесено на невизначений час.

Захист Штепи домігся відведення трьох із чотирьох суддів
Фото: sportclub-isd.com

Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід 3 з 4 членів суддівської колегії. Про це повідомив адвокат Олександр Шандрін, передає Укрінформ.

"Задоволено клопотання захисту про відвід трьох із чотирьох суддів: двоє суддів - з числа переселенців, і у них може бути упереджена думка про суть справи, один суддя - це жінка - отримувала погрози і її думка теж може бути упередженою", - зазначив Шандрін.

За його словами, суд перенесено на невизначений час.

"Тепер Орджонікідзевський райсуд повинен провести електронний перерозподіл суддів для продовження процесу. Скільки на це піде часу - невідомо", - додав Шандрін.

За його словами, Штепа була на суді, не виступала і поїхала у Слов'янськ. Адвокат додав, що наступного засідання буде розглянуто питання про запобіжний захід для Штепи, оскільки термін попереднього заходу закінчився ще в січні цього року.

Нагадаємо, 6 березня 2018 року Апеляційний суд Харківської області вирішив скерувати матеріали справи стосовно Штепи на розгляд в Орджонікідзевський райсуд міста. Розгляд справи зі самого початку має розпочатися уп'яте.

Нелю Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram