ГоловнаПолітика

Справу Штепи передали в п'ятий за рахунком суд Харкова

Провадження буде слухати Орджонікідзевський райсуд.

Справу Штепи передали в п'ятий за рахунком суд Харкова
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Апеляційний суд Харківської області 6 березня спрямував справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова, пише "Укрінформ" із посиланням на адвоката Олександра Тананакіна.

"Апеляційний суд Харківської області ухвалив рішення направити справу Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова: в попередньому райсуді Харкова, Жовтневому, після відводу низки суддів не залишилося інших, які не брали би участь у розгляді цієї справи", - зазначив адвокат.

Це вже п'ятий за рахунком харківський суд, який розглядатиме це кримінальне провадження. Штепу починали судити в Червонозаводському райсуді, потім передали в Комінтернівський, потім - у Ленінський, потім - у Жовтневий суд. Але після двох відводів у Жовтневому суді не виявилося достатньої кількості суддів кримінальної спеціалізації.

У Харкові є ще Дзержинський, Київський, Фрунзенський районні суди.

Штепі інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

Вона перебуває на волі, оскільки попередній запобіжний захід - домашній арешт з браслетом - закінчився 13 січня, а нового їй так і не обрали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram