ГоловнаПолітика

Данилюк спростував плани піти у відставку

"У цій боротьбі я буду йти до кінця".

Данилюк спростував плани піти у відставку
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк категорично заперечує плани у нинішній ситуації добровільно подавати у відставку, передає Інтерфакс-Україна.

"Сам не писав (заяву про відставку - ред.), це не в моєму характері. Є певні умови, за яких я це можу зробити. Але це точно не стосується цієї ситуації, коли я в боротьбі за реформи. У цій боротьбі я буду йти до кінця", - сказав він в ефірі "Радіо НВ".

Міністр зазначив, що йому невідомо про наявність нібито підготовленого і підписаного прем'єром подання на його звільнення.

"Не хочу коментувати чутки. Хтось промацує ґрунт, як відреагують на такий сценарій", - прокоментував Данилюк повідомлення про його можливе звільнення.

"Якщо хтось хоче подати (мене) у відставку - будь ласка. Пояснюйте, чому це робиться, що не так. Я поясню свою позицію, і нехай це буде рішення ВР", - додав глава Мінфіну.

За його словами, зараз Мінфін бореться за бюджетну декларацію і за те, щоб бюджет не був заручником виборів.

Він додав, що довіряє прем'єру Володимиру Гройсману, і між ними немає персонального конфлікту. Водночас Данилюк зазначив, що вважає неефективною роботу Державної фіскальної служби (ДФС).

Міністр підтвердив, що уряд 23 травня ухвалив рішення про перепідпорядкування ДФС уряду, однак вважає його незаконним і ухваленим з порушенням регламенту, тому впевнений в його скасуванні.Як повідомлялося, Данилюк написав листа послам країн G7 з викладом своєї версії конфлікту з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram