ГоловнаПолітика

Шепелєву із синцями на обличчі почали обирати запобіжний захід

Колишній депутат кілька років переховувався від слідства.

Колишнього депутата Олександра Шепелєва доправили в Печерський районний суд Києва для обрання запобіжного заходу. Як повідомляє кореспондент LB.ua, обличчя Шепелєва у синцях. За словами підозрюваного, у нього зламана щелепа і йому складно говорити.

Шепелєва затримали 8 лютого під Києвом. При ньому знайшли документи "МДБ ДНР", у зв'язку з чим колишньому депутатові закидають державну зраду.

Шепелєв був народним депутатом п'ятого і шостого скликань. Обирався за списком "Батьківщини", але 2010 року перейшов у парламентську фракцію Партії регіонів. Його звинувачують у розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

У липні 2013 року Шепелєва затримали в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелєв утік з лікарні, куди був переведений із СІЗО.

У березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелєва затримали російські правоохоронці в підмосковному селищі Горки. Пізніше його затримували ще раз у Москві. У серпні 2016 року стало відомо, що він погодився співпрацювати з російським слідством і його випустили із СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram