ГоловнаПолітика

Соратники Саакашвілі заявили про спробу його затримання

Спецназ нібито поїхав ні з чим.

Соратники Саакашвілі заявили про спробу його затримання
Фото: Сергей Нужненко

Соратники колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі заявили, що близько 14:30-15:00 в п'ятницю його намагалася затримати співробітники правоохоронних органів.

"До готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv Порошенко відправив Альфу, щоб забрати Михайла Саакашвілі", - написав у фейсбуці колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

Нардеп Юрій Дерев'янко заявив, що силовики представилися як спецпідрозділ Державної прикордонної служби, але "зовні вони нічим не відрізнялися від спецназівців Альфи". Він стверджує, що нібито адміністрація готелю Fairmont відмовилася пустити силовиків усередину, тому вони поїхали геть.

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко вранці в п'ятницю заявив, що для екстрадиції Саакашвілі після рішення Київського апеляційного адміністративного суду "немає ніяких юридичних перешкод".

Попередня спроба затримання Саакашвілі, коли він ховався від силовиків на даху будинку, призвела до масової акції протесту і сутички з силовиками.

Україна отримала від Грузії запит на екстрадицію Саакашвілі ще кілька місяців тому. В середині минулого місяця Мін'юст продовжив термін екстрадиційної перевірки до завершення розгляду в судах справ про позбавлення його громадянства України та відмову в статусі біженця.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Саакашвілі, в якій той просив переглянути рішення Державної міграційної служби відмовити йому в статусі біженця. Рішення набуло чинності, захист має намір подавати касацію.

16 лютого Верховний суд України продовжить розглядати позов Саакашвілі до президента Петра Порошенка про незаконність позбавлення екс-президента Грузії громадянства України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram