ГоловнаПолітика

Порошенко взяв участь у Віденському балу

Президента України особисто запросив Ван дер Беллен.

У четвер, 8 лютого 2018 року, у Відні відбувся Оперний бал. Проводять цей головний захід бального сезону за традицією в перший день "фашинга", як називають в Австрії вуличний карнавал, що святкується в багатьох країнах Європи напередодні Великого посту.

Танцювальний вечір починається з традиційного полонезу у виконанні 150 пар дебютантів: молоді дівчата повинні бути неодмінно в білих сукнях з букетиками квітів, парубки - у фраках. Після танцю дебютантів на паркет запрошуються всі гості Оперного балу - першим для них звучить вальс Йоганна Штрауса-сина "На прекрасному блакитному Дунаї", який є неофіційним гімном Австрії. Триває Віденський оперний бал з десятої години вечора до п'ятої години ранку.

Віденський Оперний бал приймає близько п'яти тисяч гостей. Серед них - представники бізнесу, культури та політики світового рангу, а також знаменитості з світського суспільства.

Цьогоріч одним із гостей балу був президент України Петро Порошенко. Його особисто запросив президент Австрії Олександр Ван дер Белл. Утім відвідування балу президентом не обійшлося без пригод. Коли він піднімався сходами на балкон, учасниця Femen Аліса Виноградова оголила груди, на яких було написано заклик англійською мовою у нецензурній формі покинути світський захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram