ГоловнаПолітика

Поліція закликає посилити покарання за викрадення автомобілів

Викравши елітну іномерку, злочинці можуть відбутися невеликим штрафом.

Поліція закликає посилити покарання за викрадення автомобілів
Фото: Национальная полиция

Заступник голови Національної поліції, начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко вважає, що в Україні необхідно посилити покарання за викрадення автомобілів.

"Якщо зловмисник викрав автомобіль за 150 тисяч євро, його затримали через п'ять кілометрів і машину повернули власнику, реальними збитками буде вартість витраченого на п'ять кілометрів бензину! Звідси - перекваліфікація дій правопорушників з частини 3 на частину 1 статті 289 КК і зменшення відповідальності з позбавлення волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна до штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років", - написав він у фейсбуці.

2017 року в 187 провадженнях слідчі ухвалили рішення про перекваліфікацію злочину з цієї причини.

"Тому беру на себе відповідальність стати першим, хто ініціюватиме внесення змін до чинного законодавства. Сподіваюся на підтримку депутатським корпусом законопроекту, який буде підготовлений МВС. Інакше ситуація з розкриттям і розслідуванням цих злочинів і далі буде нагадувати біг по колу і боротьбу з вітряками", - вважає Крищенко.

Нагадаємо, що минулого року злочинці викрали автомобіль навіть у заступника голови Національної поліції Олександра Фацевича.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram