ГоловнаПолітика

8 посадових осіб міграційної служби затримані за підозрою у відмиванні грошей і наркобізнесі

У змові з керівниками приватних фірм вони відмивали гроші на прискоренні видачі закордонних паспортів.

У Києві та Черкаській області правоохоронцями затримано вісім посадових осіб Державної міграційної служби, яких підозрюють у корупційній схемі видачі біометричних паспортів, а також в наркотичному бізнесі.

Фото: mvs.gov.ua

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ інформує, що службовці в змові з керівниками приватних фірм відмивали гроші на прискоренні видачі закордонних паспортів. Співробітники міграційної служби пропонували зробити громадянам біометричні паспорти в найкоротші терміни без попередньої реєстрації в електронній черзі тощо. Схеми видачі паспортів відпрацьовувалися за завищеними цінами.

"Так, виготовлення документа позачергово за 22 робочих дні "коштувало" замовнику 3 тисячі гривень, а за 1-2 робочих дні - 11 тисяч гривень. Таким чином, службовці не тільки отримали незаконні доходи завдяки спланованій спекуляції, а і штучно створили черги для бажаючих отримати біометричний паспорт в підрозділах міграційної служби. Як результат - бюджет держави недоотримав сотні тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Крім того, правоохоронці зафіксували майже 20 суб'єктів підприємницької діяльності, які надавали можливість платоспроможним клієнтам отримати необхідний документ у відділах міграційної служби.

Фото: mvs.gov.ua

"За час нелегальної "співпраці" з бізнесменами викриті посадові особи неабияк примножили свої статки. Так, начальник одного з відділів ДМС в Києві, працюючи на посаді менше року, дозволив собі придбати автомобіль преміум-класу", - додали в МВС.

Варто відзначити, що цього ж чиновника і його спільника - посередника з клієнтами - оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції викрили в причетності до виготовлення, зберігання та збуту наркотиків різних видів.

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки, Головного слідчого управління Нацполіції і Генпрокуратури провели санкціоновані обшуки в службових кабінетах і за місцем проживання посадових осіб ДМС, а також - за адресами розташування викритих підприємств.

Фото: mvs.gov.ua

"Під час обшуків вилучено доказову документацію, чорнові записи та грошові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності. Вісім осіб затримано в порядку ст.208 КПК України. Зараз тривають заходи щодо встановлення причетності інших працівників ДМС до корупційних схем і притягнення їх до кримінальної відповідальності", - повідомляють в МВС.

Нагадаємо, в грудні у Львівській області зловили вчителів-наркодилерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram