ГоловнаПолітика

Луценко назвав конфлікт з НАБУ "помилкою, яка не повинна повторитися"

Ситник, зі свого боку, не впевнений, що ситуація більше не повториться.

Луценко назвав конфлікт з НАБУ "помилкою, яка не повинна повторитися"
Фото: dpchas.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що публічне протистояння Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро було помилкою, яка не повинна повторитися.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.ua.

За словами Луценка, цей конфлікт уже вичерпано. Генпрокурор розповів про ситуацію з обшуками в першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової в грудні 2017 року. За його словами, в ГПУ надійшла заява від Пімахової про те, що її провокують на отримання хабара. У зв'язку з цим було зареєстровано провадження. Потім з'явилася інформація про те, що "на двох квартирах збираються люди, які обговорюють речі, схожі на провокування хабара".

"Врешті-решт, відбувається ключова розмова - ця людина дзвонить Пімаховій і каже, що готова надати суму, яку було названо раніше. Цю людину затримують. Під час обшуків прокуратурі стає зрозуміло, що це квартири НАБУ", - розповів генпрокурор.

Луценко розповів, що зателефонував директору НАБУ Артемові Ситнику і запропонував провести нараду, а до цього цього часу утриматися від будь-якої публічної інформації.

"Але рівно о 08:45 з'являється заява від прес-служби НАБУ про те, що ГПУ і СБУ зірвали їхню операцію", - заявив генпрокурор, зазначивши, що вважає такі дії Ситника "немудрими".

Луценко розповів, що згодом він зустрічався з директором НАБУ з ініціативи Ситника, і сторони прийшли до висновку, "що це було помилкою і не можна допускати повторення публічного протистояння".

Ситник, зі свого боку, не впевнений, що ситуація, яка склалася між Генпрокуратурою і НАБУ в грудні минулого року, більше не повториться, передає "Укрінформ".

"Я ні з ким нічого не починав і ні з ким нічого не вичерпував... Я не впевнений, що ці події грудня були останніми. І сподіваюся, що все-таки політики будуть більш зважені у своїх рішеннях і обережні у своїх висловлюваннях. І тоді в нас усе буде нормально. Не буде жодних конфліктів", - сказав Ситник.

"Останні півроку - це були безпрецедентні спроби тиску на НАБУ, безпрецедентні спроби знищити наші інститути - і Антикорупційну прокуратуру, і Антикорупційне бюро... Я переконаний, що ці спроби не є останніми, і ми відчуваємо, наскільки цей опір зростає з кожним нашим розслідуванням", - додав директор НАБУ.

Нагадаємо, після затримання агента НАБУ під прикриттям в листопаді минулого року, якого звинуватили у провокуванні хабара, ГПУ виклала відео з персональними даними агентів. Зокрема, була розсекречена "агент Катерина", зусиллями якої притягнули до відповідальності нардепа Борислава Розенблата. У ГПУ заявили про існування незаконного таємного відділу в бюро і почали допитувати агентів НАБУ.

Після реєстрації у Верховній Раді законопроекту, який наділяє депутатів правом звільнити директора бюро без аудиту, НАБУ заявило про реалізацію плану знищення бюро. Пізніше проект закону з порядку денного зник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram