ГоловнаПолітика

Павелко розповів, які зміни привели до зростання України в рейтингу бюджетної прозорості

Цей показник свідчить про взаємодію ВР, центральної влади та органів фінансового контролю.

Павелко розповів, які зміни привели до зростання України в рейтингу бюджетної прозорості
Фото: Артем Атаманюк

Індекс бюджетної прозорості є показником ефективності роботи і взаємодії парламенту, центральних органів влади й органів фінансового контролю в частині формування та моніторингу виконання державного бюджету. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Андрій Павелко, повідомляють Українські новини.

"Бюджетний кодекс передбачає чітку процедуру розгляду, ухвалення та контролю за виконанням державного бюджету й останніми роками передбачені цим документом терміни та вимоги були дотримані повною мірою. Обговорення та доопрацювання проекту закону відбуваються публічно і в тісній співпраці з профільними міністерствами та відомствами, дають змогу підготувати й ухвалити збалансований проект бюджету. Крім того, вже стало доброю традицією проведення виїзних засідань бюджетного комітету парламенту в регіонах, і така практика робить бюджетний процес максимально відкритим", - пояснив Андрій Павелко.

Також, за словами голови комітету, на зростання показників бюджетної прозорості України в авторитетному рейтингу International Budget Partnership вплинуло ухвалення нової редакції закону про Рахункову палату, який допоміг зробити цей важливий орган фінансового контролю більш публічним.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram