ГоловнаПолітика

Марта Борщ відкликала свою кандидатуру на пост аудитора НАБУ

У колишнього прокурора США більше немає часу.

Марта Борщ відкликала свою кандидатуру на пост аудитора НАБУ
Марта Борщ
Фото: facebook.com/IegorSoboliev

Колишній американський прокурор Марта Борщ попросила більше не розглядати її кандидатуру на пост аудитора Антикорупційного бюро України.

"Якби призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов'язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність", - процитував лист Борщ член антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв у фейсбуці. Він додав, що лист від Борщ отримав сьогодні вночі.

Нагадаємо, напередодні комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції попросив спікера Андрія Парубія поставити на голосування тих кандидатів на посаду аудитора НАБУ, яких було запропоновано минулого року: професора Академії адвокатури Сергія Гончаренка, колишнього прокурора США Марту Борщ або колишнього прокурора Іспанії Карлоса Кастренсану.

Цих кандидатів було обрано комітетом улітку минулого року разом із професором кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександрою Яновською. Кандидатуру Яновської відхилив парламент, а стосовно решти не голосували.

Після цього питання аудитора стало найбільш дискусійним у комітеті і фактично розділило його на дві частини. Представники коаліції ("Народний фронт", "Блок Петра Порошенка") вимагали, щоб було проведено новий конкурс на аудитора. "Єврооптимісти", своєю чергою, позафракційні члени комітету, "Самопоміч" наполягали, що ВР повинна проголосувати за одного з кандидатів, яких комітет пропонував за результатами попереднього конкурсу.

Просунутися в цьому питанні не вдавалося кілька місяців - депутати зривали кворум і не могли дійти консенсусу.

Незадовільні результати аудиту НАБУ - єдина законна підстава для звільнення директора бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram