ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував у Вашингтоні об'єднати санкції проти Росії за Донбас з "кримськими"

"Щоб Путін не думав, що якщо він забереться з Донецька і Луганська, то весь список санкцій проти Російської Федерації буде переглянуто".

Яценюк запропонував у Вашингтоні об'єднати санкції проти Росії за Донбас з "кримськими"
Фото: http://nfront.org.ua

"Дуже важливо усвідомити, що небезпека нікуди не зникла. Путін буде робити все, що в його силах, щоб повернути Україну (в своє геополітичне лоно, - ред.). А ми зобов'язані просто робити все для того, щоб Україна була самостійною і незалежною державою", - сказав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв'ю в програмі "Час-Time" на "Голос Америки" під час візиту до Вашингтона 7 лютого.

Арсеній Яценюк повідомив, що під час його зустрічей у Вашингтоні порушувалося питання санкцій проти РФ: "Російський план - це будь-якими засобами і методами або роз'єднати Європейський Союз, або підірвати довіру до України, або роз'єднати ЄС і Сполучені Штати. Або продемонструвати, що нібито Росія - великий шанувальник мирного процесу врегулювання, щоб зняти санкції, які дуже жорстко введені після того, як Росія здійснила агресію в Донецькій і Луганській областях". "Санкції за (незаконну анексію) Крим не такі жорсткі. І тому друге питання, яке ми порушували, - необхідність об'єднати "кримські санкції" з санкціями за Донецьк і Луганськ. Щоб Путін не думав, що якщо він забереться з Донецька і Луганська, то весь список санкцій проти Російської Федерації буде переглянуто, а залишаться тільки частково символічні санкції за незаконну анексію Криму", - зазначив Арсеній Яценюк.

Під час зустрічей лідера "Народного фронту" у Вашингтоні порушувалося також питання "перепризначення президента Російської Федерації, яке буде саме в день незаконної анексії Автономної Республіки Крим": "Я звернувся до наших американських партнерів з тим, щоб Сполучені Штати жорстко засудили нелегітимність проведення виборів президента Російської Федерації на території України. І в Сенаті, і в Конгресі, і в інших державних установах Сполучених Штатів цей сигнал прийняли.

"Голосування на території Автономної Республіки Крим є незаконним. Це означає, що загалом виборчий процес президента Російської Федерації не відповідає міжнародному законодавству", - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram