ГоловнаПолітика

Холодницький сумнівається, що Антикорупційний суд почне роботу в 2018 році

"Або з'явиться ця інстанція, або Україна підтвердить, що політичної волі в боротьбі з корупцією немає".

Холодницький сумнівається, що Антикорупційний суд почне роботу в 2018 році
Фото: Lb.ua

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сумнівається в початку роботи Антикорупційного суду в поточному році.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

"Я дуже сумніваюся, що цей суд зможе почати працювати в 2018 році", - сказав він. Холодницький пояснив, що конкурсні процедури з відбору суддів тривають дуже довго, а, крім того, не виключено затягування політичних процедур.

Водночас Ситник заявив, що суд вкрай необхідно створити в поточному році. "Або в 2018 році з'явиться ця судова інстанція ... або Україна підтвердить, що політичної волі в боротьбі з корупцією у нас немає", - сказав директор бюро.

Він закликає Верховну Раду прийняти закон про створення Антикорупційного суду в лютому або березні.

Нагадаємо, створення Антикорупційного суду - критичне питання для співпраці міжнародних фінансових організаій з Україною. При цьому влада України тривалий час блокувала створення цієї інституції.

Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні Верховна Рада розблокувала внесення президентського законопроекту про створення Антикорупційного суду. Незабаром документ було внесений до парламенту, але був розкритикований МФО.

Представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що законопроект зазнає змін - у ньому будуть враховані рекомендації Венеціанської комісії та Міжнародного валютного фонду і, за оптимістичними прогнозами, суд зможе почати роботу через півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram