ГоловнаПолітика

Росія має повернути Польщі уламки літака, на борту якого була вся польська еліта – Лубківський

В іншому разі виникає підозра, що РФ причетна до трагедії, вважає радник з міжнародних питань Руху "Справедливість".

Росія має повернути Польщі уламки літака, на борту якого була вся польська еліта – Лубківський

Росія має повернути Польщі уламки літака, на борту якого була вся польська еліта, зокрема президент Польщі Лех Качинський. Про це в ефірі каналу АТР заявив радник із міжнародних питань Руху "Справедливість", посол Маркіян Лубківський.

“Будь-які зволікання із допуском експертів до місця трагедії та передачі уламків польській стороні викликають перестороги, що Росія могла бути дотичною до цієї трагедії. Тому це в інтересах РФ передати їх, аби Польща могла завершити власне розслідування”, - наголосив він.

Лубківський нагадав, що схоже зволікання із передачею уламків відбувалося і з рештками збитого на Донбасі малайзійського Боїнга МН-17.

“Це порушення міжнародного права, це – варварство, коли одна країна не хоче передати іншій дорогі для сердець родичів рештки людей, які загинули у катастрофі”, - наполягає Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, авіакатастрофа під Смоленськом сталася 2010 року. Літак розбився при заході на посадку в аеропорт. На його борту перебували 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський з дружиною та майже уся польська еліта. Вони летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Представники РФ відмовляються передати уламки літака польській стороні і заявляють, що тема повернення до Польщі уламків президентського літака "надмірно політизується".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram