ГоловнаПолітика

Суд почав розглядати справу Шабуніна по суті (оновлено)

Підтримати активіста прийшли Гриценко і Катеринчук.

Фото: Тереза Лащук

Дніпровський районний суд Києва в п'ятницю, 9 лютого, почав розглядати по суті справу про побиття відеоблогера Всеволода Філімоненка керівником громадської організації "Центр протидії корупції" (ЦПК) Віталієм Шабуніним.

Справу розглядає суддя Олена Козачук.

Кореспондент LB.ua повідомляє, що підтримати Шабуніна прийшли голова ЦПК Дарія Каленюк, лідер Європейської партії Микола Катеринчук і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Фото: Тереза Лащук

Підтримати Філімоненка прийшов провладний блогер Мирослав Олешко. Він і Філімоненко перед початком судового засідання вели трансляцію у Facebook, підходили до Шабуніна з питаннями на кшталт "Ви приїхали в суд на метро?" і зі звинуваченнями в тому, що ЦПК бере гроші в олігарха Сергія Курченка.

Фото: Тереза Лащук

Також у суд прийшло близько десяти жінок похилого віку. Вони, ймовірно, прийшли підтримати Філімоненка. На запитання журналіста LB.ua відповідати відмовилися й агресивно зажадали не знімати їх.

Оновлення. На засіданні в п'ятницю суд допитав одного свідка потерпілого - редактора видання Flash on Time News Дениса Маганова. З'ясувалося, що Філімоненко працює на це видання безкоштовно, при цьому жоден з його матеріалів у ньому не вийшов.

Допит інших свідків відкладено на 26 лютого. Засідання розпочнеться о 14:00.

Нагадаємо, 8 червня 2017 року поблизу Дніпровського військкомату Шабунін вдарив Філімоненка по обличчю. За словами голови ЦПК, блогер спровокував його образливими словами. Філімоненко заявляє, що лише виконував журналістське завдання і демонстрував Шабуніну посвідчення. Того самого дня Філімоненко обприскав Шабуніна перцевим балончиком.

Шабуніну спочатку інкримінували статтю 345-1 (заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості журналісту), але у зв'язку зі зверненням представників ЗМІ та громадськості з приводу професії Філімоненка першу підозру склали за м'якшою статтею 122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). 15 січня 2017 року справу перекваліфікували назад на статтю 345-1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram