ГоловнаПолітика

Держгеокадастр заявив про погашення заборгованості за роботи з інвентаризації земель

Штрафних санкцій вдалося уникнути, кажуть у відомстві.

Держгеокадастр завершує погашення заборгованості, яка сформувалася за виконання робіт з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності на території всіх областей України 2013 року. Виконавцям робіт протягом 2014-2017 років перераховано 92 млн грн боргу, залишок у 13,3 млн грн буде виплачено до кінця першого кварталу цього року. Про це повідомляють на сайті відомства.

Найактивнішим процес погашення заборгованості за виконані роботи був щойно 2017 року, коли виплатили 67% суми (61,6 млн гривень).

Також у результаті переговорів із суб'єктами господарювання-виконавцями робіт були укладені мирові угоди про відмову останніх від штрафних претензій, у тому числі і в частині штрафів, які були нараховані в судовому порядку. Загальна сума заощаджених таким чином державних коштів склала 8,5 млн гривень.

2013 року в рамках бюджетної програми Держгеокадастру «Проведення земельної реформи» була проведена інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності на території всіх областей України на площі 1,6 млн га.

У результаті проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності здійснено державну реєстрацію в Державному земельному кадастрі 92 тисяч земельних ділянок загальною площею 1,6 млн гектарів.

Вартість робіт склала 189,2 млн грн, з яких за фактом було виплачено лише близько третини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram