ГоловнаПолітика

Телеканал "Еспресо" змінив власника

Кінцевим бенефіціарним власником ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., якому тепер належить 77,5% каналу, є громадянин України Іван Жеваго.

Телеканал "Еспресо" змінив власника

30 грудня в структурі власності телеканалу "Еспресо" відбулися зміни, повідомляє прес-служба каналу.

Після підписання відповідних угод Арсеній Яценюк  та Інна Авакова, які володіли 30% і 40% часткою відповідно в статутному капіталі ТОВ "Аста Фінанс" (юридичної особи, що володіє 100% ТОВ "Голдберрі", яке здійснює мовлення під логотипом "Еспресо") провели відчуження їх на користь іноземного підприємства ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., зареєстрованого в штаті Нью-Йорк (США). Також зазначене іноземне підприємство придбало частину частки Лариси Княжицької в статутному капіталі ТОВ "Астра Фінанс" у розмірі 7,5%.

Внаслідок реалізованих угод Лариса Княжицька залишається опосередкованим власником 22,5% телеканалу "Еспресо", 77,5% опосередковано володіє іноземне підприємство ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC.

Кінцевим бенефіціарним власником ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC. є громадянин України Іван Жеваго.

Інформація про зміни в структурі власності буде подана відповідним уповноваженим органам у порядку, передбаченому законодавством.

Телеканал "Еспресо" запевняє, що зазначені зміни не вплинуть на редакційну політику.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк став співвласником телеканалу "Еспресо" в серпні. У списку кінцевих бенефіціарів "Астра Фінанс" також були дружина міністра внутрішніх справ Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька.

Раніше в грудні народний депутат Микола Княжицький заявив, що його планує викупити народний депутат і мільярдер Костянтин Жеваго, який є найбільшим рекламодавцем на каналі.

Телеканал "Еспресо" створений восени 2013 року. Його засновниками виступили Лариса Княжицька та колишній головний редактор тижневика "Коментарі" Вадим Денисенко.

Нагадаємо, що Яценюк, Аваков, Княжицький - лідери партії "Народний фронт".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram