ГоловнаПолітика

Порошенко продовжив мораторій на продаж землі

Глава держави підписав зміни до Земельного кодексу. 

Порошенко продовжив мораторій на продаж землі
Фото: Pozgalev.ru

Президент Петро Порошенко підписав зміни до Земельного кодексу, які ще на рік продовжують дію мораторію на продаж або відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України", ухваленого Верховною Радою 7 грудня 2017 року. Документом продовжується на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження в інший спосіб земель сільськогосподарського призначення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що реалізація закону дасть можливість "забезпечити формування належного нормативно-правового забезпечення функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення".

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, в Україні з 2002 року діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Парламент кілька разів продовжував його дію. Президент Петро Порошенко під час вересневого послання до Верховної Ради пообіцяв, що не буде видавлювати з неї земельну реформу. Однак вона є важливою умовою програми співпраці України та Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram