ГоловнаПолітика

Лукашенко хоче, щоб в Україні закінчилася війна і люди "жили по-людськи"

Білоруський президент назвав западенців працьовитими, порядними людьми, з якими треба просто вміти розмовляти

Лукашенко хоче, щоб в Україні закінчилася війна і люди "жили по-людськи"
Фото: NewsBel.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сподівається на швидке закінчення війни в "братній" Україні, щоб люди "там зажили по-людськи". Про це він заявив, коментуючи перспективи розвитку зовнішньої політики Білорусі в майбутньому році, повідомляє сайт білоруського президента. 

"Якщо чесно, це з особистого, я дуже хочу, щоб в братській нам Україні закінчилася війна, щоб там почали жити по-людськи. Для мене це найважливіша проблема", - наголосив він.

Президент зазначив, що Україна і її народ є рідними для Білорусі.

"Це дуже працьовитий народ, який я добре вивчив і знаю ще з молодості - мені довелося служити в Західному прикордонному окрузі. Я так званих українських западенців добре пізнав. Це дуже працьовиті, порядні люди, з якими треба просто вміти розмовляти", - сказав Олександр Лукашенко.

"Ми не просто сусіди - ми рідні, брати. Ми переживаємо за Україну. Це головне, де ми повинні докласти максимум зусиль, щоб локалізувати цю проблему", - вважає Голова держави. Він додав, що якщо конфлікт буде розростатися, то це відіб'ється на багатьох.

Нагадаємо, в листопаді президенти України і Білорусі Петро Порошенко і Олександр Лукашенко зустрічалися в Об'єднаних Арабських Еміратах. Тоді білоруський лідер заявив про відсутність проблем щодо політичної взаємодії України та проходження курсу, за яким сторони домовилися йти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram