ГоловнаПолітика

Глава Пентагону розповів, як летальна зброя вплине на ситуацію в Україні

"Поки ніхто не захоче увірватися в Україну, вплив цієї зброї не буде значним".

Глава Пентагону розповів, як летальна зброя вплине на ситуацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс прокоментував вплив на ситуацію в Україні летальної зброї, яку Білий дім у грудні офіційно погодився продати офіційному Києву, передає Голос Америки.

"Поки ніхто не захоче увірватися в Україну, сподіваюся, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя", - заявив Меттіс у п'ятницю в Пентагоні під час спілкування з представниками преси.

За його словами, військова роль Сполучених Штатів Америки в Україні не буде змінюватися.

"Зараз я не думаю, що військова роль США в Україні буде еволюціонувати. Зараз там перебувають наші військові тренери, які допомагають підготувати армію України відповідно до стандартів НАТО, і причина цього в тому, що ми хочемо переконатися, що збройні сили України служать інтересам народу України", - сказав Меттіс.

Нагадаємо, 20 грудня The Washington Post повідомив, що Адміністрація президента Трампа схвалила продаж Україні летальної зброї на суму $41,5 млн. Газета писала, що Україні нададуть самозарядні великокаліберні снайперські гвинтівки M107A1, боєприпаси, а також супутні деталі та аксесуари.

Через кілька днів американські ЗМІ повідомили, що загальна вартість оборонного пакету складе $47 млн. Він включатиме 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок Javelin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram