ГоловнаПолітика

США готові зняти з РФ частину санкцій після виконання Мінських угод, - Волкер

"Якщо мета Росії залишиться колишньою, то повинна змінитися тактика. Окупаційне утримування території не працює".

США готові зняти з РФ частину санкцій після виконання Мінських угод, - Волкер
Фото: Arizona PBS

Сполучені Штати Америки готові частково зняти санкції проти Росії після повного виконання Мінських домовленостей щодо Донбасу.

Про це заявив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Эху Москвы".

"Це дуже просто, дуже-дуже просто. Про це заявляли держсекретар Тіллерсон, голова Пентагону Джеймс Меттіс, президент США: ми хочемо бачити відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, безпеки і захисту для всіх громадян України незалежно від національності, етнічної приналежності чи релігії. І на більш фундаментальному рівні, як багато разів заявляв президент Дональд Трамп, ми хочемо миру", - сказав він.

Волкер підкреслив, що санкції, як європейські, так і американські, належать до різних категорій.

"Є санкції, накладені за заявлену анексію Криму. Є санкції, накладені пізніше за вторгнення на Донбас. Є санкції в рамках закону Магнітського. Є санкції за втручання Росії в американські вибори. І це все різні групи санкцій. Найсуворіші санкції були накладені на Росію за недотримання Мінських угод, і якби Росія вийшла з Донбасу, положення Мінських договорів були застосовані і ми побачили б відновлення суверенітету України, тоді ці санкції були б зняті", - підкреслив спецпредставник США з питань України.

"Я думаю, що Росія хоче, щоб Україна була частиною великої російської орбіти, частиною великої слов'янської сім'ї, мала добрі стосунки з Росією і уряд, дружній до Росії. Але за іронією, на виході є цілком протилежне - уряд України зараз більш скептичний щодо Росії, більш націоналістичний і прозахідний, ніж будь-коли. І це ставлення зараз зміцнюється в молодому поколінні українців, тому що все, що вони знають, - це вторгнення Росії на територію їхньої країни і насильство, яке є від цього вторгнення. Тож це Росії вирішувати, в чому її інтерес, але поки що це не працює. Якщо цілі Росії залишаться колишніми, то повинна змінитися тактика. Окупаційне утримування території не працює", - додав Волкер.

Нагадаємо, Євросоюз продовжив санкції проти Росії до серпня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram