ГоловнаПолітика

Виробника стволів для "Градів" повернуто в держвласність

Приміщення інституту трубної промисловості відібрали у приватних підприємств.

Виробника стволів для "Градів" повернуто в держвласність
Фото: varjag2007su.livejournal.com

Господарський суд Києва повернув у держвласність підприємство "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю.Осади" в Дніпрі.

Цей інститут - єдине на території колишнього СРСР і України підприємство, яке займалося виробництвом стволів для реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч", "Ураган", систем охолодження головок самонаведення ракет, труб і т.д. і має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, повідомив у фейсбуці спікер генпрокуратури Андрій Лисенко.

У 2013 році виробничий і лабораторно-побутовий корпуси інституту були передані з державної власності в комунальну під виглядом корпусу громадського харчування та спортивно-оздоровчого корпусу та відчужені шляхом приватизації на користь приватних підприємств.

За втручання прокуратури ці об'єкти вже поверталися в комунальну власність, проте наприкінці 2014 року посадові особи Дніпропетровської міської ради провели повторне відчуження на користь приватних підприємств, а матеріали приватизаційних справ про відчуження зникли.

Суд, підтримавши позицію прокуратури, визнав незаконними і скасував наказ Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, а також рішення Дніпропетровської міської ради і прийняв рішення про повернення майна державного підприємства загальною площею понад 6,6 тис. кв. м у державну власність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram