ГоловнаПолітика

Директора аеропорту "Миколаїв" затримали під час спроби дати хабар голові ОДА

Він пропонував Савченко 2,5 млн гривень за продовження контракту.

Директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайла Галайка  затримали 28 грудня за спробу дати хабар голові обласної держадміністрації Олексію Савченку.

Галайко прийшов до губернатора з пакетом, в якому було 700 тисяч гривень. Усього він пропонував 2,5 мільйона за продовження з ним трудового договору, термін дії якого закінчився 23 грудня. "Зазначені кошти корупціонер отримав як «відкат» від керівника ТОВ «Автомагістраль» за підписання актів виконаних робіт із будівництва злітної смуги на суму 64 млн", - заявив у фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Видання "Преступности.НЕТ" пише, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України ("пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі"). Заявником виступив сам Савченко.

Разом із Галайком до губернатора приходив його перший заступник Максим Карпін. Його не затримували.

Галайка було призначено на посаду керівника КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" у лютому 2017 року.

Фото: mk.gov.ua

Нагадаємо, останній регулярний рейс в аеропорту Миколаєва було здійснено навесні 2013 року. У 2016 році аеропорт відключили від енергопостачання за борги.

У 2017 році в аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу, оновили світлосигнальне обладнання та провели капітальний ремонт будівлі аеровокзалу. Наприкінці листопада підприємство отримало дозвіл на відновлення польотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram