ГоловнаПолітика

Суд відсторонив мера Скадовська з посади

Він представляє партію "Самопоміч".

Суд відсторонив мера Скадовська з посади
Фото: skadovsk.org

Скадовський районний суд Херсонської області в четвер, 28 грудня, визнав винним мера Скадовська Олександра Яковлєва в адміністративному правопорушенні, пов'язаному з корупцією, і відсторонив його від посади.

"Сьогодні 28 грудня було оголошено постанову суду з адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, яким мене визнано винним в скоєнні правопорушення за ч. 3 ст. 172-7 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права займати посаду Скадовського міського голови", - написав він в фейсбуці.

Яковлєв збирається подавати апеляцію.

Згідно з ч. 3 ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення (КУпАП), прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів особами, які протягом року були піддані адміністративному стягненню за таке ж порушення, карається штрафом від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6,8-13, 6 тис. гривень) з позбавленням права обіймати певні посади строком на один рік.

Яковлєв - представник партії "Самопоміч", яка неодноразово заявляла про тиск з боку влади. Народний депутат Любомир Зубач на недавньому круглому столі в Інституті Горшеніна навів цілу низку прикладів такого тиску. У тому числі: сміттєва блокада міста Львова, мер якого - лідер "Самопомочі"; звільнення мера Миколаєва Олександра Сенкевича; звільнення секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко, яка повинна була очолити місто після смерті мера Миколи Романюка; звільнення першого заступника Львівської обласної ради Параски Дворянин.

Лідер запорізької "Самопомочі" Владислав Марченко зараз перебуває під домашнім арештом за звинуваченням в організації фіктивних тендерів.

Прес-служба партії заявила, що процес проти мера Скадовська теж має політичне забарвлення.

"Так звані «корупційні» договори про закупівлю на суму 740 гривень фарби і шурупів, 83 гривні - на штемпельну подушку, 218 гривень - на оснащення для друку і ще 126 гривень - на штемпельну подушку в компанії, пов'язаній з дружиною мера Скадовська, і стали причиною вручення Олександру Яковлєву 4 протоколів про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією. Тому відбувся судовий процес, рішенням якого стало відсторонення мера. Відзначимо, мер Яковлєв сам безпосередньо не бере участь у виборі постачальників, а тільки як посадова особа в межах своїх повноважень візує рахунки і підписує договори", - заявили в партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram