ГоловнаПолітика

Довгий прокоментував заяву Луценка

"Час пройде дуже швидко, і правда все одно переможе".

Довгий прокоментував заяву Луценка
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Олесь Довгий закликав Генерального прокурора Юрія Луценка припинити з'ясування старих образ. Про це політик заявив на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Закликаю генерального прокурора вчасно зупинитися і сконцентрувати всі свої сили і можливості на розвиток нової країни, в якій верховенство права є безумовним. Вважаю, що зусилля і повноваження такого політика повинні бути спрямовані на будівництво завтрашнього дня, а не на з'ясування образ минулого - із зловживанням посадовими повноваженнями і безпрецедентним тиском на своїх підлеглих», - написав Олесь Довгий.

За його словами, Луценко ризикує піти слідами своїх попередників, які використовували службові повноваження для вирішення особистих питань.

«Дуже сподівався, що у генерального прокурора вистачить мужності і політичної культури, а також відповідальності державного діяча, щоб власні амбіції і ненависть не перекладати на його владні повноваження. Не годиться людині, яка в такий складний для країни час перебуває на такому відповідальному місці, діяти в гірших традиціях колишнього режиму і своїх попередників. Час пройде дуже швидко, і правда все одно переможе. За ним і за його діями спостерігає не тільки все українське, а й міжнародне співтовариство», - наголосив депутат.

Нагадаємо, 22 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо Олеся Довгого. У САП відзначили, що не знайшли складу злочину в діях Довгого на посаді екс-секретаря Київради в 2007 році при вирішенні земельних питань.

Після цього, 28 грудня, Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про відкриття щодо Довгого нового кримінального провадження за тими ж земельними рішеннями, прийнятими Київрадою в 2007 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram