ГоловнаПолітика

Вирок Крисіну спочатку засекретили, а потім відкрили (оновлено)

"Інформація заборонена для публікації відповідно до Закону України "Про доступ до судових рішень".

Вирок Крисіну спочатку засекретили, а потім відкрили (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Вирок Шевченківського районного суду Києва до чотирьох років позбавлення волі умовно керівника групи "тітушок" Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія засекречено.

Ця інформація оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зазначено, що текст вироку у справі №761/23886/14-к був розміщений у реєстрі 26 грудня. При цьому текст судового рішення закрито для загального доступу. "Інформація заборонена для публікації відповідно до закону України "Про доступ до судових рішень" (п. 4 ст. 7)", - свідчив напис.

Згідно з цим пунктом зазначеного закону, можуть бути закриті в судових рішеннях відомості, які містять інформацію для забезпечення захисту якої розгляд справи або вчинення окремих процесуальних дій відбувалися в закритому судовому засіданні.

Оновлення. Через кілька годин після появи цієї інформації вирок з'явився в судовому реєстрі.

Повний текст можна знайти в реєстрі за посиланням.

Нагадаємо, 22 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник засудив Крисіна до 4 років умовно за причетність до вбивства журналіста Веремія. Суд вирішив, що Крисін винен у хуліганстві.

Прокуратура просила призначити йому 6 років в'язниці.

Суд встановив, що Крисін свідомо в групі інших "тітушок" лупцював биткою Веремія увечері 18 лютого 2014 року біля Михайлівської площі. Один із "тітушок" у процесі побиття вистрілив у журналіста і смертельно поранив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram