ГоловнаПолітика

Колишнього мера Новомосковська засудили за вимагання частки в квітковому павільйоні

Йому присудили три роки, але сидіти він буде не більш ніж місяць.

Колишнього мера Новомосковська засудили за вимагання частки в квітковому павільйоні
Фото: litsa.com.ua

Індустріальний районний суд Дніпра 22 грудня засудив колишнього мера Новомосковська Віктора Литвищенка до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Під час суду було встановлено, що між Новомосковською міськрадою і місцевими підприємцями в 2005 році було укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,18 га для комерційного використання. Орендарі побудували там торговий павільйон для продажу декоративних рослин.

Наприкінці 2007 року мер зажадав, щоб вони передали третю частину права власності на павільйон його доньці. В іншому випадку він погрожував демонтажем об'єкта. Бізнесмени були змушені погодитися.

Дії колишнього мера кваліфікували за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

У судовому реєстрі йдеться, що термін попереднього ув'язнення з 21 вересня 2010-го по 24 листопада 2010 року, з 23 грудня 2011 року по 15 травня 2012 року, з 23 травня по 28 грудня 2012 року, з 8 листопада 2013 року до 3 квітня 2014 року зараховується в термін покарання з розрахунку один день за два (за законом Савченко). За рахунок цього екс-мерові залишилося відсидіти щонайбільше місяць.

Однак при цьому йому на три роки заборонено займати виборні посади.

У 2015 році Литвищенко знову виграв вибори мера Новомосковська, але результати скасували. Обов'язки мера виконує секретар міськради Сергій Горошко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram