ГоловнаПолітика

Шуфрича-молодшого засуджено до року умовно

Потерпілому виплатили мільйон гривень.

Шуфрича-молодшого засуджено до року умовно
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва виніс вирок Нестору Шуфричу-молодшому, який 26 серпня за кермом автомобіля "Бентлі" збив людину на нерегульованому пішохідному переході. Син нардепа отримав гол умовно.

Про це в фейсбуці написав В'ячеслав Лисенко, адвокат постраждалого Олексія Мельниченка.

Мельниченко в ДТП отримав травми, які були класифіковані як тяжкі тілесні ушкодження. За чотири місяці потерпілий пережив кілька операцій, у тому числі на головному мозку, пройшов реабілітаційний курс.

"Між сторонами було укладено мирову угоду, в результаті якої Олексію виплатили моральний і матеріальний збиток в розмірі одного мільйона гривень. Так збіглося, що саме сьогодні Олексій оформив договір купівлі будинку в Херсоні, звідки родом. Він за фахом - барист, тому згодом планує відкрити невелике кафе. У січні 2018 року Олексію зроблять імплантацію титанової пластини в череп і тільки після відновлення після операції можна буде говорити про повернення до звичайного життя. Все лікування оплачує обвинувачений", - написав Лисенко.

Адвокат в суді за рішенням свого підзахисного висловився за мінімальне покарання в межах санкцій ст. 75 КК України.

"Вердикт суду: визнати Шуфрича винним в скоєнні правопорушення, призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки і звільнити від відбування основного покарання з відстрочкою на один рік. Умови, що полегшують вину, обвинувачений виконав. Покарання, яке він отримав, в цій ситуації за законом є максимально суворим", - сказав адвокат.

Нагадаємо, що Шуфрич-молодший не затримувався, суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді поруки з боку батька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram