ГоловнаПолітика

Порошенко ліквідував місцеві суди і створив окружні

Президент анонсував другий етап судової реформи.

Порошенко ліквідував місцеві суди і створив окружні
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко в присутності заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова і голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка підписав укази про ліквідацію місцевих судів і створення окружних.

Про це повідомляють на сайті президента.

Заступник голови АП Філатов зазначив, що будуть створені окружні господарські суди, замість судів у районах також будуть створені окружні суди.

"Це буде уніфікований підхід до всіх судів першої інстанції", - сказав він.

"Насправді це другий етап судової реформи. Перший етап завершено, як я і обіцяв, формуванням нового Верховного Суду, який був створений за допомогою прозорого конкурсу, завдяки великій роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя і за активної участі громадськості... Сьогодні це другий етап, який має на меті дві абсолютно чіткі позиції: ми повинні наблизити суди і правосуддя до людей. У нас не може бути більше районів без судів і судів без суддів", - підкреслив Порошенко.

Президент повідомив, що зараз відбувається процес ліквідації, реорганізації та створення нових судів і заповнення посад суддів людьми, які проходять оцінювання, заповнюють необхідні декларації, а також проходять антикорупційну перевірку.

Порошенко закликав учених і адвокатів брати участь у конкурсах: "Замість того, щоб сидіти і обурюватися у Фейсбуці несправедливістю і неефективністю судової системи, я запрошую - беріть участь у конкурсах".

Президент також зазначив, що ініціюватиме законопроекти для забезпечення безперервності судового розгляду справ у разі переведення судді в новий суд.

Нагадаємо, 22 листопада Порошенко підписав судову реформу, яка стала найбільшою реформою процесуального законодавства за час незалежності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram