ГоловнаПолітика

Фігуранта "справи 2 травня", якого випустили із СІЗО для обміну, знову помістили під варту

За однією з версій, його повинні обміняти на українських заручників, які перебувають в РФ.

Фігуранта "справи 2 травня", якого випустили із СІЗО для обміну, знову помістили під варту
Евгений Мефедов
Фото: Думская

Приморський районний суд Одеси заарештував до 18 січня 2018 року колишнього обвинуваченого у справі про події 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі) росіянина Євгенія Мефьодова.

Як передає "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд ухвалив у п'ятницю під час закритого засідання. ЗМІ змогли бути присутніми у залі засідань під час оголошення результатів розгляду клопотання прокуратури про взяття Мефьодова під варту.

Як повідомлялося, 14 грудня Приморський райсуд Одеси скасував Мефьодову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У прокуратурі Одеської області пояснили, що запобіжний захід було скасовано з метою подальшого обміну Мефьодова на українських військовослужбовців та інших осіб, які незаконно перебувають на території ОРДЛО.

Пізніше стало відомо, що Мефьодова не обміняли на українських заручників, а разом зі ще приблизно півтора десятками росіян, за однією версією, повинні передати Росії по лінії Міністерства закордонних справ, а за іншою - обміняти на громадян України, яких утримують не на території окупованих районів Донецької та Луганської областей, а на території РФ.

Одеське видання "Думская" з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах повідомляло, що крім Мефьодова одеські суди скасували арешти для чотирьох ветеранів війни в Афганістані, яких звинувачують у спробі створення так званої "Одеської народної республіки" та замаху на вбивство народного депутата Олексія Гончаренка, підозрюваних у теракті на вулиці Жуковського (вибух автомобіля у центрі Одеси в липні п. р.) і колишньому десантникові, "якого звинувачують у вербуванні терористів і розбещенні неповнолітніх". На думку джерел видання, також під обмін потраплять організатори серії терактів біля волонтерських центрів та біля будівлі управління СБУ.

За даними видання "Думская", ще один фігурант "справи 2 травня" Сергій Долженков ("капітан Какао") відмовився від обміну і залишається в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram