ГоловнаПолітика

Інтерпол не має питань до Яценюка

Розшуковий циркуляр росіян був відхилений.

Інтерпол не має питань до Яценюка
Фото: Макс Требухов

Українське бюро Інтреполу прокоментувало інцидент з лідером "Народного фронту" Арсенієм Яценюком на паспортному контролі в Женеві. Згідно із заявою, жодних офіційних перешкод для подорожей Яценюка з ініціативи або каналами Інтерполу не існує.

"Під час розгляду останнього звернення Російської Федерації про оголошення Арсенія Яценюка в розшук по лінії Інтерполу за нібито скоєні ним у Чечні злочини Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні протягом короткого часу з'ясував цю ситуацію, визнав це звернення РФ - необґрунтованим і скасував розшуковий циркуляр росіян. Тому жодних офіційних перешкод для пересування екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка по всьому світу за ініціативою або по каналах Інтерполу немає", - йдеться в повідомленні укрбюро на сайті Національної поліції.

Нагадаємо, що 23 грудня Яценюку довелося поспілкуватися з правоохоронцями після прильоту в Женеву. Причиною стало рішення російського суду, що заочно заарештував українського політика в березні 2017 року.

2015 року слідчий комітет РФ визнав Яценюка учасником чеченської війни і що нібито він удостоївся навіть найвищої нагороди Джафара Дудаєва.

27 березня 2017 року Єсентукський міський суд Ставропольського краю РФ заочно заарештував екс-прем'єра за "звірства в Чечні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram