ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель наголосили на важливості обміну полоненими до кінця року

Співрозмовники обговорили кроки, спрямовані на відновлення повноцінної роботи СЦКК.

Порошенко і Меркель наголосили на важливості обміну полоненими до кінця року
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Співрозмовники наголосили на важливості імплементації рішень, які приведуть до звільнення українських заручників до кінця року, інформує прес-служба голови Української держави.

Сторони висловили серйозну стурбованість у зв'язку з ескалацією Росією і підтримуваними нею бойовиками ситуації на Донбасі, зокрема зростаючою кількістю обстрілів як позицій військових, так і цивільних населених пунктів.

Петро Порошенко та Ангела Меркель підтримали домовленість, досягнуту в рамках останнього засідання Тристоронньої контактної групи 20 грудня, про всеосяжний, стійкий і безстроковий режим припинення вогню з опівночі 23 грудня у зв'язку з різдвяними та новорічними святами.

Лідери України та Німеччини висловили жаль з приводу рішення Росії про одностороннє виведення її представників зі складу Спільного центру контролю і координації припинення вогню на Донбасі. Вони також обговорили кроки, спрямовані на відновлення повноцінної роботи СЦКК.

Напередодні Меркель провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої вони обговорили умови повернення російських офіцерів в Спільний центр з координації і контролю режиму припинення вогню на Донбасі.

Раніше в п'ятницю Порошенко обговорив з Тіллерсоном загострення ситуації на Донбасі.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram