ГоловнаПолітика

Тіллерсон підтвердив рішення США надати Україні летальну зброю

"Такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії - гідна відповідь на окупацію".

Тіллерсон підтвердив рішення США надати Україні летальну зброю
Фото: president.gov.ua

Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком підтвердив, що Білий дім вирішив надати Україні летальну оборонну зброю.

Про це йдеться на сторінці Порошенка у фейсбуці.

"Такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії - гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов'язань і продовження накачування Донбасу важкою зброєю. Американська зброя в руках українських воїнів - не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів і мирного населення", - повідомили в президента.

Нагадаємо, 20 грудня The Washington Post повідомив, що Адміністрація президента Трампа схвалила продаж Україні летальної зброї на суму $ 41,5 млн. Газета писала, що Україні нададуть самозарядні великокаліберні снайперські гвинтівки M107A1, боєприпаси, а також супутні деталі й аксесуари.

Через кілька днів американські ЗМІ повідомили, що загальна вартість оборонного пакету становитиме $ 47 млн. Він включатиме 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок Javelin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram