ГоловнаПолітика

Суд арештував 9 автомобілів і 6 квартир керівників "Трейд Коммодіті"

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Суд арештував 9 автомобілів і 6 квартир керівників "Трейд Коммодіті"
Фото: runews.su

Апеляційний суд Києва арештував дев'ять автомобілів і шість квартир керівників компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Гарькавого та Володимира Трофименка, підозрюваних у причетності до розкрадання 149 млн гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Відзначають, що в інвестора Трофименка арештовані нежитловий будинок, дві квартири, телефон Iphone, гараж, корпоративні права - частка в статутному капіталі ТОВ "Мультиплекс- Холдинг" у розмірі 34 490 480 гривень і частка в статутному капіталі ТОВ "Хайфед, ЛТД" у сумі 18 085 800 гривень. Також накладено арешт на п'ять автомобілів, а саме Mercedes-Benz S 500C, 2 Lexus NX300H, Lexus LS 600Н L і Land Rover Range Rover.

У директора "Трейд Коммодіті" Гарькавого арештовані чотири квартири і чотири авто: Skoda Superb, Ford Fiesta, Mitsubishi Lancer Evo IX і Honda Civic. Також накладено арешт на його банківську картку, гроші в сумі 4097 гривень і корпоративні права в розмірі 100% (250 000 грн) статутного капіталу ТОВ "Нью Гастро".

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, на початку 2016 року раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів. На сьогодні вона забезпечує більш ніж половину поставок нафтопродуктів, які закуповуються Міноборони і "Укрзалізницею". 11 жовтня в рамках розслідуваннях цих тендерів НАБУ затримало заступника міністра оборони, а також директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ.

Детективи встановили, що навесні 2016 року між міністерством і переможцем конкурсних торгів було підписано 14 договорів на поставку палива для техніки спеціального призначення на 1 млрд гривень. Однак уже влітку без будь-яких правових підстав замовник і постачальник підписали низку додаткових угод про підвищення ціни за одиницю товару в середньому на 16% від початкової вартості. На підставі цих договорів на рахунку постачальника перерахували 149,339 млн гривень.

Сторона звинувачення вважає, що посадові особи Міноборони за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

НАБУ оголосило в розшук директора "Трейд Коммодіті" Вадима Майка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram