ГоловнаПолітика

Посли країн G7 закликали Ситника і Холодницького бути стриманішими в роботі, - джерело

І не встрявати в політику.

Посли країн G7 закликали Ситника і Холодницького бути стриманішими в роботі, - джерело
Артем Сытник и Назар Холодницкий
Фото: YouTube

На зустрічі послів "Великої сімки" з директором НАБУ Артемом Ситником і керівником САП Назаром Холодницьким українських правоохоронців просили не встрявати в політику. Як повідомляє ТСН, на зустрічі Холодницький у загальних рисах розповів про відкриті провадження і проблеми в роботі антикорупційних органів. Ситник поскаржився на перешкоди в роботі НАБУ через острах кримінальних проваджень з боку політиків.

Разом із тим посол Великобританії Джудіт Гоф розкритикувала Артема Ситника за зайвий піар у роботі НАБУ. "Необхідно більше професіоналізму з вашого боку і менше піару, перш за все - телевізійного", - наводять слова Гоф джерела LB.ua. Її підтримав і посол ЄС Х'юг Мінгареллі, який заявив, що антикорупційні органи "повинні працювати в стриманішій манері". Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель вважає, що відповідальність за конфлікт між силовими гілками влади обопільна - "і ГПУ, і ваша теж". Вислуховуючи думки колег, посол США Марі Йованович не втручалася і лише кивала головою.

"Також можу додати, що деякі посли хотіли запросити на цю зустріч і Юрія Луценка, але потім від цієї ідеї відмовилися. У тому числі тому, що кілька інших дипломатів виступали проти", - зазначило джерело LB.ua.

Нагадаємо, 7 грудня скандал навколо НАБУ з послом США обговорювали Арсен Аваков, Арсеній Яценюк і Андрій Парубій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram