ГоловнаПолітика

Кабмін прийняв рішення про введення в експлуатацію першої черги "Охматдиту"

Через "два-три місяці" лікарня повинна приймати перших пацієнтів.

Кабмін прийняв рішення про введення в експлуатацію першої черги "Охматдиту"
Новый корпус Охматдета
Фото: architector.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу прийняв рішення про введення в експлуатацію першої черги оновленого комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" і повноцінний запуск лікарні.

Про це повідомляють на сайті уряду.

Прем'єр Володимир Гройсман доручив МОЗ забезпечити, щоб через "два-три місяці" лікарня приймала перших пацієнтів.

За планом, перша черга великого лікувального комплексу площею понад 26 тис. кв. м буде оснащена системою МРТ й іншим обладнанням, яке дозволить проводити найскладніші процедури дітям різного віку.

Загалом оновлений комплекс "Охматдит" буде розміщуватися на площі 67 тис. кв. м і складатиметься з декількох блоків, у яких будуть 10 сучасних хірургічних відділень, 5 онкологічних і гематологічних відділень і діагностичне відділення.

Нагадаємо, будівництво нового лікувально-діагностичного центру розпочато у 2011 році, а восени 2013-го було повністю призупинено через відсутність фінансування. У квітні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив передачу будівництва нового центру на баланс МОЗ.

У 2016 році було вирішено розділити будівництво на пускові комплекси, щоб прискорити роботи і відкрити новий центр у два етапи, а також якомога швидше запустити закуплене у 2012 році медичне обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram