ГоловнаПолітика

Суд у Криму засудив активіста за його відсутності

На розгляд справи суддя витратив 10 хвилин.

Суд у Криму засудив активіста за його відсутності
Фото: facebook.com/said.krimskiy

У середу, 13 грудня, підконтрольний Росії Верховний суд Криму розглянув апеляцію активіста Сейтумера Сейтумерова без присутності кримського татарина і його захисника.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Сейтумеров і його захисник запізнилися на початок засідання і суддя ухвалив заслухати справу без них. Головуючий розглянув апеляцію і виніс рішення за 10 хвилин. Результату засідання Сейтумерова не оголосили, сказали, що отримає його поштою.

Активіст оскаржив рішення Бахчисарайського райсуду, який оштрафував його на 2000 рублів за нібито пропаганду екстремістської символіки (пост у соцмережі). 8 листопада в нього вдома силовики провели обшук і склали адмінпротокол за ст. 20.3 КоАП РФ.

Сейтумерова звинуватили в публікації в соціальній мережі в 2012 році символіки забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір". Пост помітили тільки в жовтні 2017 року.

З переходом Криму під контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як "боротьбу з інакомисленням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram