ГоловнаПолітика

Омелян: "Укрзалізниця" вивчає питання припинення залізничного сполучення з Росією

Після аналізу, проведеного компанією, піде рішення Кабміну.

Омелян: "Укрзалізниця" вивчає питання припинення залізничного сполучення з Росією
Фото: Макс Требухов

Компанія "Укрзалізниця" вивчає питання можливого припинення залізничного сполучення з Росією, повідомляє 112 канал з посиланням на міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

"Питання про залізничне сполучення з РФ в першу чергу розглядається зараз "Укрзалізницею". Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити в 2018 році. Є дві складові - вантажна і пасажирська. З пасажирського у нас є єдиний російський потяг, що курсує у напрямку "Кишинів-Москва" і кілька українських, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного "Укрзалізницею", ми будемо готові прийняти урядове рішення відповідного характеру", - заявив Омелян.

Місяць тому з ініціативою припинити пасажирські перевезення з Росією виступив постійний представник президента України в Криму Борис Бабін. Він заявив, що "професійні патріоти" не помічають десятки щоденних поїздів в Росію, хоча їх пасажири - потенційні заручники російського режиму.

Нагадаємо, що між Україною і Росією не літають літаки, але все ще ходять потяги і їздять автобуси.

Росія вважається в Україні державою-агресором в зв'язку з тим, що в 2014 році вона незаконно захопила Крим і розв'язала бойові дії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram